Пишемо правильно висновок до дипломної роботи

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. Що таке висновок дипломної роботи
  2. Як написати висновок до диплома
  3. Структурні частини висновку
  4. Приклад висновку до дипломної роботи

Як ми вже говорили в інших статтях, ВСТУП і ВИСНОВОК – одні з найважливіших частин дипломної роботи, на які Державна атестаційна комісія звертає особливу увагу. Про те, як написати вступ ми вже поговорили в одній із попередніх статей, розглянемо, що таке висновок і як його написати, щоб до Вас не виникло зайвих питань.

Що таке висновок дипломної роботи

Відразу розберімося – є два види висновку: перший – висновки до розділів, в яких підсумовуються результати всього розділу; другий – загальний висновок. Ось його ми зараз і розглянемо.

Висновок – останній розділ дипломної роботи (курсової та реферату), який йде після загальної інформації, але перед списком використаних джерел та перед додатками.

висновок до дипломної роботи
Висновок це результат досліджень

Як написати висновок до диплома

У висновку необхідно вказати наступне:

  • висновки по виконаній роботі (описують теоретичні та практичні аспекти);
  • оцінку та аналіз використаних досліджень;
  • висновки і пропозиції для вирішення розглянутих у роботі проблем.

Пам'ятаєте, ми писали, що у вступі пишуться цілі, завдання, предмети роботи? Так от, у висновку пишуться результати поставлених цілей і завдань!

Структурні частини висновку

Як і вся дипломна робота), висновок теж ділиться на три частини: вступ, основна частина і висновок. Тільки тут ми не виділяємо заголовками кожен підпункт, цей поділ умовний.

  • у вступній частині висновку пишуться результати і висновки розглянутого теоретичного аспекту роботи;
  • в основній частині – висновки, результати та оцінка проведених досліджень і експериментів, тобто робиться оцінка практичної частини роботи;
  • на закінчення всього цього роблять оцінку значущості виконаної роботи, тут необхідно описати власні висновки та рекомендації для вирішення проблем, які стояли перед Вами на початку роботи.

Секрети успішного захисту диплома:

  1. Будьте на одній хвилі з атестаційною комісією – знайдіть «золоту середину», щоб Ви, роблячи доповідь, догодили всім її членам (а хто буде входити в комісію – запитайте свого керівника, він напевно знає більшу частину представників).
  2. «Заливайте в вуха» - ніколи не робіть паузи, не заминайтесь, пам'ятайте про важливість зміни тону голосу і темпу мови, говоріть чітко та впевнено.
  3. Правильно складіть доповідь.
  4. Налаштуйтеся на перемогу – пам'ятайте – Ви не жертва, Ви – студент-випускник, без хвилини ФАХІВЕЦЬ! Як себе налаштуєте спочатку захисту, такий і буде результат, адже не буває такого, щоб студенту, який при захисті дипломної роботи затинається, червоніє, заїкається, ставлять відмінно, навіть якщо сама робота дуже хороша. Ну хіба що цей студент не протеже кого-небудь з комісії або співробітників навчального закладу.
  5. Не говоріть зайвого – говоріть чітко по написаній доповіді та відповідайте на питання строго по темі дипломної роботи й тільки те, що знаєте і в чому впевнені на всі 100%! Адже якщо «ляпне зайвого» можуть виникнути питання, які заженуть Вас у глухий кут, а це ні до чого доброго не призведе.

Приклад висновку до дипломної роботи

Не пишіть багато «води»! Нехай ця частина роботи не займе багато місця (зазвичай 2-3 сторінки А4), але в ній Ви чітко опишете результати та висновки проведених експериментів і досліджень.

Перед написанням висновку не полінуйтеся переглянути парочку наукових робіт (дипломних, магістерських робіт, статей), вивчіть, як там робляться висновки й рекомендації та приступайте до своїх. Не бійтеся звертатися за допомогою до свого наукового керівника, адже не дарма ж Ви так ретельно підходили до вибору його на початку дипломної роботи.

приклад висновку дипломної роботи
Зразок висновку в дипломній роботі

Висновок є важливою частиною для захисту дипломної роботи, адже студент у своїй доповіді обов'язково повинен озвучити висновки, які він зробив завдяки проведеним дослідженням.

Чітко, лаконічно і дійсно вагомо підвести риску свого дослідження студенту може допомогти написати досвідчений автор. На нашому сайті допомоги студентам ви зможете знайти того, хто завдяки знанням і таланту покаже справжню цінність вашого наукового дослідження і продемонструє як піднести інформацію в ув'язненні найбільш вигідним способом.

Дізнайся вартість роботи
Irune4k@
4,9 5
(4 оцінки)
Оцініть сторінку
Залишити коментар