Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Ця Політика конфіденційності і захисту персональних даних («Політика») визначає порядок обробки персональних даних у процесі надання інформаційних послуг Student Help («Сервіс», «Ми»), доступ до яких здійснюється через веб-сайт за наступною адресою: https://studenthelp.com.ua/, включаючи всі веб-сторінки та субдомени («Сайт»).

Будь-яке використання Сайту, зокрема реєстрація Акаунту, а також будь-яке користування Послугами означає погодження (Акцепт) з умовами цієї Політики.

Поняття з великої літери, що прямо не визначені у цій Політиці, мають значення, що надане їм в Умовах користування, тому ознайомтеся з Умовами використання, що розміщені за посиланнями:

1. ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

Клієнт – будь-яка дієздатна повнолітня фізична особа, що прийняла Умови використання Student Help для Клієнтів та додатки до них (за наявності), та у відповідному порядку здійснила реєстрацію Акаунту Клієнта на Сайті і має право публікувати Запити на Сайті.

Консультант – будь-яка дієздатна повнолітня фізична особа, що прийняла Умови використання Student Help для Консультантів та додатки до них (за наявності), та у відповідному порядку здійснила реєстрацію Акаунту Консультанта на Сайті і має право робити пропозиції щодо виконання Запитів на Сайті.

Ви – Клієнт, Консультант або відвідувач.

Персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про суб’єкта даних - Клієнта/Консультанта/відвідувача, який ідентифікований або може бути конкретно ідентифікований.

Обробка персональних даних – будь-яка дія або сукупність дій, здійснених повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі, які пов'язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням відомостей про Вас.

Згода – добровільне волевиявлення суб’єкта даних - Клієнта/Консультанта/відвідувача щодо надання дозволу на обробку його/її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання такої згоди.

2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

2.1. Сервіс є володільцем персональних даних в розумінні Закону України «Про захист персональних даних», тобто Сервіс визначає мету обробки персональних даних та встановлює склад цих даних та процедури їх обробки.

2.2. Згода на обробку персональних даних Сервісом надається шляхом проставлення відповідної відмітки на Сайті під час реєстрації Акаунту Клієнта або Консультанта. У випадку незгоди із положеннями цієї Політики, Ви повинні негайно припинити користуватись інформаційними послугами Сервісу («Послуги») та будь-яким чином використовувати Сайт.

2.3. Ви підтверджуєте, що маєте достатній рівень дієздатності для надання згоди на застосування умов цієї Політики та надання згоди на обробку своїх персональних даних на умовах, що вказані у цій Політиці. Якщо Ви не маєте достатнього обсягу дієздатності, будь ласка, припиніть користуватись Послугами та будь-яким чином використовувати Сайт.

2.4. Сервіс не обробляє персональні дані осіб, які не досягли 18 (вісімнадцяти) років. Якщо Сервісу стало відомо про збір та обробку персональних даних осіб, які не досягнули 18 (вісімнадцяти) років, Сервіс негайно припиняє обробку таких даних і видаляє такі дані у визначеному законодавством України порядку.

2.5. Сервіс не несе відповідальності за порушення особами, які не мають достатнього обсягу дієздатності, положень цієї Політики.

2.6. Ми можемо вносити зміни в цю Політику в односторонньому порядку. Нова редакція Політики вступає в силу з моменту її розміщення на Сайті за посиланням: https://studenthelp.com.ua/privacy-policy. Після внесення змін до цієї Політики, Ви маєте право погодитись на відповідні зміни або повинні припинити користування Послугами. У випадку вчинення конклюдентних дій на Сайті, які вказують на те, що Ви ознайомилися та згодні зі змінами, що були внесені в цю Політику, зокрема – у випадку, якщо Ви продовжуєте використовувати Сайт та/або користуватися Послугами після внесення змін до цієї Політики, вважається, що Ви ознайомилися та згодні зі змінами, що були внесені в цю Політику.

2.7. Сервіс наполегливо рекомендує ознайомлюватися з умовами Політики при кожному відвідуванні Сайту або користуванні Послугами. Використовуючи Сайт будь-яким способом або користуючись Послугами, Сервіс погоджується дотримуватись умов цієї Політики, а також останніх змін до неї, незалежно від того факту, чи були Ви ознайомлені з такими змінами.

3. ІНФОРМАЦІЯ, ЯКА ЗБИРАЄТЬСЯ

3.1. Під час реєстрації Акаунта Клієнта на Сайті, Ви зобов’язані надати наступні персональні дані: адресу електронної пошти, логін та пароль. Після реєстрації Акаунта Клієнта, Ви можете вказати/розмістити в цьому акаунті такі персональні дані:

  • номер телефону;
  • стать;
  • місце проживання;
  • дата народження;
  • посилання на сторінки в соціальних мережах;
  • відомості про навчальний заклад (факультет, курс), рівень освіти та наявні дипломи;
  • фотографію;
  • нікнейми в месенджерах.

3.2. Якщо Ви вирішили зареєструвати Акаунт Консультанта, Ви зобов’язані під час реєстрації Акаунта Консультанта та проходження верифікації на Сайті додатково надати такі персональні дані:

  • прізвище, ім’я, по-батькові;
  • інформацію про рівень здобутої Вами освіти та скан-копію документу, що підтверджує здобуття зазначеного Вами рівня освіти;
  • скан-копію першої сторінки паспорту;
  • номер банківської картки;
  • індивідуальний номер платника податків та розрахунковий рахунок (тільки у разі отримання Консультантом статусу Топ-Консультанта).

3.3. Інформація, яку Сервіс автоматично збирає за допомогою Google Analytics під час Вашого відвідування Сайту:

  • IP-адреса;
  • тип браузеру та операційної системи;
  • дані щодо географічної локації;
  • номер сесії та cookie-файли;
  • налаштування параметрів мови та часової зони;
  • час перегляду сторінок Сайту та інші дані щодо частоти та закономірностей перегляду сторінок Сайту.

Більше інформації про збір Ваших персональних даних Сервісом за допомогою Google Analytics під час Вашого відвідування Сайту ви можете знайти за посиланням: Cookie policy.

3.4. У випадку заповнення форми зворотного зв’язку на Сайті, Ви можете надати Сервісу такі персональні дані: адреса електронної пошти або номер телефону.

3.5. Сервіс може отримувати доступ до Ваших персональних даних, які Ви передаєте платіжному сервісу, доступ до якого надається через Сайт, або Клієнту/Консультанту під час проведення платіжних операцій, що підтверджують статус оплати Запитів та інших платежів. Через Сайт надається доступ до наступних платіжних сервісів:

  • LiqPay - https://www.liqpay.ua;
  • Приват24 - https://www.privat24.ua/;
  • MasterCard - https://www.mastercard.ua/;
  • Visa - https://www.visa.com.ua/;

Ви можете більш детально ознайомитися з умовами використання ваших персональних даних конкретним платіжним сервісом, доступ до якого надається через Сайт, відвідавши веб-сайт такого платіжного сервісу за посиланнями, що вказані вище, та переглянувши політики конфіденційності такого платіжного сервісу.

3.6. Ви несете відповідальність за ознайомлення із правилами збору та обробки персональних даних відповідного платіжного сервісу. Будь-які запити, скарги, вимоги стосовно персональних даних, що обробляються платіжними сервісами, повинні бути направлені відповідним платіжним сервісам.

3.7. Сервіс використовує файли cookie та аналогічні технології для найкращої Вашої взаємодії з Сайтом при його відвідуванні. Умови використання файлів cookie регулюються Політикою щодо файлів cookie.

3.8. Положення цієї Політики поширюються також на порядок збору і обробки інформації, що прямо не визначена у цій Політиці, щодо якої наявна Ваша Згода або існує інша підстава обробки відповідно до чинного законодавства.

4. МЕТА ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

4.1. Інформація про Вас, яка збирається відповідно до положень розділу 3 цієї Політики, може бути використана для таких цілей:

  • ім’я та прізвище, адреса електронної пошти, номер телефону, стать, місце проживання, дата народження, відомості про навчальний заклад, фотографія – для можливості надання Послуг Сервісом та забезпечення комунікації Клієнтів з Консультантами;
  • IP-адреса, тип браузеру та операційної системи, дані щодо географічної локації, номер сесії та cookie користувача, налаштування параметрів мови та часової зони, час перегляду сторінок Сайту та інші дані щодо частоти та закономірностей перегляду сторінок Сайту – для контролю загальної та індивідуальної активності, ідентифікації користувачів на Сайті та забезпечення найкращої Вашої взаємодії із Сайтом; для аналізу та покращення роботи Сайту, забезпечення функціонування та безпеки Сайту, протидії шахрайству.
  • адреса електронної пошти, номер телефону – для надання клієнтської підтримки Сервісу.
  • прізвище, ім’я, по-батькові, відомості про освіту, паспортні дані (без номеру та серії паспорту) – для додаткової верифікації Консультантів та забезпечення Клієнтів додатковими гарантіями щодо наданих послуг за їх Запитами.
  • номер банківської карти, індивідуальний номер платника податків, розрахунковий рахунок – для забезпечення оплати Послуг та повернення сплачених коштів у випадках, передбачених Умовами використання Student Help для Клієнтів.
  • інформація, отримана від платіжного сервісу – для ведення обліку та подання звітності контролюючим органам, підтвердження статусу оплати надання послуг в рамках виконання конкретного Запиту.

5. ЗБЕРІГАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

5.1. Сервіс зберігає інформацію, зазначену у пунктах 3.1.-3.5. цієї Політики не довше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

5.2. Після того, як особа перестала використовувати Сайт шляхом видалення свого акаунта на Сайті, інформація щодо неї, зазначена у пунктах 3.2.-3.3. цієї Політики, автоматично прибирається з публічного доступу.

5.3. Після видалення або блокування акаунта на Сайті, що містив інформацію, зазначену у пункті 3.1. цієї Політики, Сервіс зберігає таку інформацію протягом протягом строку, необхідного для виконання Сервісом своїх зобов’язань перед третіми особами та недопущення реєстрації декількох акаунтів та повторної реєстрації особи, акаунт якої на Сайті був заблокований, на підставі пункту 6 частини 1 статті 11 ЗУ «Про захист персональних даних».

6. ПЕРЕДАЧА ІНФОРМАЦІЇ

6.1. Сервіс не здійснює передачу Ваших персональних даних третім особам, за винятком випадків, передбачених законодавством України та/або цією Політикою.

6.2. Сервіс має право залучати третіх осіб (зокрема, фінансових, технічних партнерів) для виконання своїх зобов’язань перед Вами та з метою контролю, аналізу та покращення роботи Сайту, ведення статистики тощо («Постачальники послуг») на умовах, що відповідають цій Політиці та іншим вимогам законодавства.

6.3. Постачальникам послуг може надаватися доступ до Ваших персональних даних виключно в обсязі та на строк, що необхідні для виконання їхніх завдань. Постачальники послуг зобов’язані не розкривати і не використовувати Ваші персональні дані для будь-яких інших цілей окрім тих, що визначені їх завданнями та/або цією Політикою.

6.4. Поширення персональних даних без Вашої згоди допускається у випадках, визначених чинним законодавством України, і виключно в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини, зокрема, за обґрунтованими запитами державних органів, що мають право подавати заявки та отримувати такі дані, рішенням суду.

6.5. Сервіс має право передавати знеособлені дані третім особам.

6.6. Інформація, яку Ви надаєте під час створення акаунту на Сайті або іншого використання Сайту (наприклад, залишення відгуків, коментарів тощо) є публічною. Тому, доступ до такої інформації може отримати будь-який користувач, який здійснив реєстрацію на Сайті, а в деяких випадках - усі користувачі мережі Інтернет. Ви самостійно несете відповідальність за перегляд, копіювання, збереження та здійснення інших дій іншими користувачами щодо інформації, яка стала публічною.

7. РЕКЛАМА І АНАЛІТИКА

7.1. Сервіс має право залучати треті сторони для надання послуг з підтримки Сайту. Ці треті сторони, зокрема сервіс Google Analytics, з політикою конфіденційності якого ви можете ознайомитись за посиланням: https://policies.google.com/privacy?hl=uk, можуть використовувати різні ідентифікатори для збору інформації, в тому числі, інформацію, передбачену пунктом 3.3. цієї Політики. Ця інформація може бути використана Сервісом для статистичних та маркетингових цілей, забезпечення контекстної та іншої реклами, і для забезпечення максимально ефективної взаємодії між Вами та Сайтом.

8. ВАШІ ПРАВА

8.1. Особисті немайнові права на Ваші персональні дані, що збираються Сервісом, є невід'ємними і непорушними. Ви маєте усі права, передбачені Законом України «Про захист персональних даних» та іншими законодавчими актами, які регулюють питання збору та використання персональних даних, зокрема право:

  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки.

8.2. Ви маєте право пред’явити вмотивовану вимогу щодо заборони обробки своїх персональних даних (їх частини) та (або) зміни їх складу/змісту. Така вимога розглядається Сервісом впродовж 10 днів з моменту отримання. Вимога щодо заборони обробки персональних даних повинна містити прізвище, власне ім’я та по батькові особи, його місце проживання, засоби зв’язку (номер телефону та електронну пошту), конкретні персональні дані та законні підстави для заборони їх подальшої обробки Сервісом. Посилаючись на недостовірність своїх персональних даних, Ви зобов’язані на підтвердження цієї обставини надати видані на Ваше ім'я документи, які містять достовірні відомості про Вас.

8.3. Якщо за результатами розгляду такої вимоги виявлено, що Ваші персональні дані обробляються незаконно, Сервіс припиняє обробку відповідних персональних даних (їх частини) та інформує Вас про це.

8.4. У разі якщо вимога не підлягає задоволенню або зміст вимоги не відповідає положенням пункту 8.2 Політики, Вам надається вмотивована відповідь стосовно відсутності підстав для її задоволення.

8.5. Ви маєте право відкликати згоду на обробку персональних даних без зазначення мотивів, у разі якщо єдиною підставою для обробки є Ваша згода. З моменту відкликання згоди Сервіс зобов’язаний припинити обробку персональних даних. Вимога відкликати згоду на обробку персональних даних повинна містити прізвище, власне ім’я та по батькові особи, її місце проживання, засоби зв’язку (номер телефону та електронну пошту), конкретні персональні дані щодо яких відкликається згода на обробку.

8.6. Ваші вимоги надсилаються в електронній формі на адресу електронної пошти Сервісу: [email protected].

9. БЕЗПЕКА ІНФОРМАЦІЇ

9.1. Сервіс забезпечує впровадження розумних організаційних та технічних заходів з метою захисту Ваших персональних даних від випадкових втрат або знищення, незаконної обробки, у тому числі незаконного знищення чи доступу до персональних даних.

9.2. Сервіс не несе жодної відповідальності за випадкову втрату чи знищення персональних даних, що пов’язані з вразливістю програмного забезпечення чи телекомунікаційних каналів, які Ви використовуєте.

9.3. Використання персональних даних працівниками Сервісу, що мають доступ до ваших персональних даних, здійснюється лише відповідно до їхніх професійних чи службових або трудових обов'язків. Ці працівники зобов'язані не допускати розголошення у будь-який спосіб Ваших персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв'язку з виконанням професійних чи службових або трудових обов'язків, крім випадків, установлених законом.

9.4. Видалення та знищення персональних даних здійснюється у спосіб, що виключає подальшу можливість поновлення таких персональних даних.

10. ЗВ’ЯЗОК З ВАМИ

10.1. Ви маєте право звернутися із запитаннями щодо цієї Політики або запитом про надання додаткової інформації щодо порядку обробки персональних даних у будь-який час, надіславши відповідне повідомлення на адресу електронної пошти Сервісу: [email protected].

10.2. Ви маєте право подати клопотання щодо оновлення, виправлення або видалення інформації про себе, що була надана ним під час користування Сервісом та/або була отримана Сервісом в інший спосіб, надіславши відповідне повідомлення на адресу електронної пошти: [email protected].