APA, MLA: Как оформить список литературы?

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
ЗМІСТ СТАТТІ
  1. Короткий огляд APA та MLA
  2. Що таке APA?
  3. Що таке MLA?
  4. Відмінності між APA та MLA

Будь-яка письмова робота має відповідати певним вимогам, які стосуються переважно оформлення тексту. Безперечно, Ви будете посилатися на перевірені джерела, а їх треба правильно оформити.

Короткий огляд APA та MLA

Цитати та посилання на думки вчених дуже часто оформляються у двох популярних форматах – це APA та MLA. Автори на біржі студентських робіт добре про ці стилі форматування, тому замовляючи роботу тут, Ви можете бути певні, що все буде відформатовано правильно.

Але у разі самостійного опрацювання наукової роботи, знати максимум інформації про ці стилі форматування – про це й піде мова далі.

Що таке APA?

APA розшифровується як «Американська психологічна асоціація». Як випливає з назви, посилання на формат переважно використовується під час написання робіт у галузі психології. Таким чином, при написанні журналів, книг, досліджень, статей та інших подібних речей важливо слідувати APA посилання на формат.

Сфери використання APA

Посилання формату APA використовують у разі написання робіт з таких дисциплін:

  • психологія;
  • фізика;
  • хімія;
  • біологія;
  • геологія.

Основні правила та вимоги

В APA посилання всередині тексту вказуються у форматі автор-дата (наприклад, «Іванов, 1989»). Важливий момент: якщо згадується перефразована думка з іншої роботи або є непряме посилання на джерело номер сторінки в дужках не вказується.

Але при цитуванні думки іншого автора без змін, в дужках необхідно вказати сторінку або діапазон сторінок.

Форматування APA

Формат цитування має включати ім’я автора та дату, які зазначаються разом. У цьому форматі вихідна сторінка називається «посиланням».

Стосовно вказування імені автора цитати, то вказується спочатку прізвище, а поряд з ним ім’я однією літерою.

Що таке MLA?

Абревіатура MLA означає «асоціацію сучасної мови». З назви випливає, що посилання на формат переважно стосується робіт з мовознавства або літератури. Цитати дієслів, які робляться у разі посилання на формат MLA підлягають збереженню.

Сфери використання MLA

Посилання MLA широко використовується під час написання робіт з таких дисциплін:

  • мовознавчі науки;
  • література;
  • антропологія;
  • соціологія;
  • мистецтвознавство та інші гуманітарні науки.

Основні правила та вимоги

Головними вимогами стилю MLA є:

  • конкретизованість викладу інформації;
  • наявність бази судження;
  • цілковите дотримання правил оформлення наукової роботи;
  • дотримання єдиного стилю оформлення посилання на протязі всієї наукової роботи.

Форматування MLA

Форматування посилання або цитування має включати два компоненти – ім’я автора та номер сторінки. Ці компоненти мають зазначатися разом.

Вихідна сторінка згідно з посиланням на MLA називається «процитована робота». Стосовно вказування імені автора цитата, то слід зазначати спочатку прізвище, а потім ім’я.

Відмінності між APA та MLA

Основна відмінність полягає в тому, що у випадку посилання на APA формат використовується в галузі поведінкових наук (наприклад, психологія та соціальні науки). У той час як, з іншого боку, у разі посилання на MLA формат дотримується в галузі гуманітарних наук для літератури та наукової роботи.

Врахувати всі нюанси під час написання студентських робіт – це важка справа. Особливо складно цим займатись, коли обмаль часу та вихідної інформації. Набагато розумніше та вигідніше замовити реферат або будь-яку іншу письмову роботу на спеціалізованій біржі.

Дізнайся вартість роботи
4,9 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар