Як скласти план дипломної роботи?

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. План це зміст диплому?
  2. Чи обов'язково складати план?
  3. Різновиди планів дипломної роботи
  4. Писати самому чи звернутися по допомогу?

Нерідко причиною зниження оцінки за дипломну роботу або повернення на доопрацювання стає недостатнє розкриття теми. Як включити всю важливу інформацію? Потрібен план – своєрідний орієнтир, який дозволить чітко дотримуватися послідовності, структури та донести матеріал до читача у простій та доступній формі.

На біржі Student Help ви завжди можете оформити замовлення студентських робіт та звернутися за допомогою у складанні плану диплому.

План до диплому: навіщо він потрібний?
План до диплому: навіщо він потрібний?

План це зміст диплому?

Багато хто думає, що так. Але це різні речі: 

  1. Зміст – обов’язковий структурний елемент дипломної роботи, у якому перераховані всі розділи та підрозділи, практична частина із зазначенням номерів сторінок.
  2. План - поняття абстрактне, і представляє докладне резюме. Хоча його пункти здебільшого відповідають структурі диплома, сторінки не вказуються.

Незважаючи на схожість, план та зміст мають різні цілі. Перший – вектор, яким ви рухаєтесь під час написання роботи. Другий – сторінка у дипломі, покликана полегшити та прискорити пошук необхідних розділів та підрозділів. 

Чи обов'язково складати план? 

Якщо ви хочете отримати насправді якісний проєкт, обов'язково. План – інструмент, який допоможе включити все необхідне та позбутися зайвого. Це як карта для капітана, що допомагає дотримуватись правильного курсу. 

У ньому розкривається: 

  • порядок написання роботи;
  • структура подання інформації;
  • особливості подання теоретичної, практичної частин;
  • висновки, результати. 

Дотримуючись плану, можна побачити, наскільки докладно та обґрунтовано розкрито тему, які важливі питання вирішені, в чому актуальність дипломного проєкту. Але він працює лише у разі грамотного складання. 

Різновиди планів дипломної роботи 

Існує кілька версій: 

  • Стандартний. Звичайний список пунктів. Для дипломної роботи малоефективний, тому що доведеться пам'ятати занадто багато інформації.
  • Тезовий. Розгорнута структура, представляє пункти та питання, які мають розкриватися. Дозволяє включити все у процесі написання.
  • Календарний. Допоможе студентам, які залишають все на останній момент, тому вічно не встигають. У ньому прописується, що і коли потрібно зробити. 

Писати самому чи звернутися по допомогу? 

Вирішивши замовити дипломну, ви автоматично отримаєте план. Його складання – процес трудомісткий. Знадобиться: 

  • уважно вивчити методичний посібник;
  • дослухатися рекомендацій наукового керівника;
  • ретельно продумати теоретичну та практичну частини проекту;
  • опрацювати назву та зміст;
  • сформувати назви розділів та інших обов'язкових пунктів;
  • скоригувати текст, щоб він був логічним та послідовним. 

Складно самостійно написати план, чи не вистачає часу? Можна звернутися до професіоналів. Біржа Student Help на зв'язку 24 години на добу. Ми складемо цікавий, корисний, логічний, структурований план на обрану тему. Також у нас можна замовити курсову роботу, диплом, реферат «під ключ».

Реєструйтеся на сайті та залишайте заявку. Завжди раді допомогти!

Дізнайся вартість роботи
5 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар