Як написати актуальність дипломної роботи

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. На що спиратися під час написання актуальності
  2. Як виглядає правильна актуальність диплому
  3. Помилки під час написання актуальності

Істина – тема диплома має бути актуальною. І вам доведеться це довести. Інакше роботу можуть повернути на доопрацювання. А виправляти, як то кажуть, важче, ніж писати «з нуля». На практиці більшість студентів зазнають труднощів у гарному та переконливому викладі аргументації. 

Актуальність Дипломної роботи
Актуальність теми дипломної роботи

Хороша новина: це необов'язково робити самостійно. Вже тисячі студентів оформили замовлення студентських робіт та довели актуальність диплому за допомогою біржі Student Help. Хто заважає зробити так само і вам? 

На що спиратися під час написання актуальності

Актуальність – розділ дипломної роботи, саме її початок перед запровадженням, де описується, чому дослідження важливо. Це невелика, але важлива частина, покликана зачепити читача, залучити його. 

Студенту-дипломнику слід дотримуватись двох видів визначення актуальності: 

  1. Недостатньо вивчена тема, та одночасно соціально значуща. Робота має представляти якусь нову ідею чи концепцію у конкретній області.
  2. Удосконалення та застосування на практиці вже існуючих досліджень. Вказуються пропозиції, коригування автора, перераховуються причини, чим тема корисна для науки.

Можете дивитися «ширше» та вказувати для пояснення актуальності: 

  • застарілість раніше проведених досліджень та експериментів;
  • їх обмеженість, некоректність (будьте обережні: у переліку робіт, що критикуються, може стояти прізвище вашого наукового керівника);
  • нові методи і способи вирішення проблеми.

Цим ви покажете своє «прагнення», і з вашою актуальністю мало хто посперечається. Щоб не писати актуальність самостійно, можете замовити диплом у нас. 

Як виглядає правильна актуальність диплому 

Щоб вона сподобалася викладачам та членам комісії: 

  1. Викладайте думки коротко і лаконічно. Не можна використовувати довгі конструкції, відволікатися від теми. Читати такий текст важко.
  2. Використовуйте "залізні" аргументи. Статистику проведених досліджень, думки авторитетних вчених, результати випробуваних практично теоретичних гіпотез тощо.
  3. Покажіть користь. Опишіть, у якій сфері та чим допоможуть проведені експерименти. Це покаже важливість виконаної роботи.
  4. Використовуйте кліше. Полегшують пошук опису актуальності. Перегляньте, які фрази використовуються в інших дипломних проєктах та дисертаціях зі схожими темами, і вдайтеся до схожого формату викладу.

Помилки під час написання актуальності 

  • Унікальність нижча за 70%.
  • Є цифри та факти, але немає аргументів. Показує вашу незацікавленість та слабку поінформованість у питанні.
  • Неправильне розташування. Актуальність знаходиться на початку вступу, перед цілями та завданнями. Але писати її слід в останню чергу.
  • Відхилення від рекомендованого обсягу. Не має бути занадто довгою, інакше читати буде нудно. Але і двох-трьох пропозицій явно недостатньо. За вимогами максимальний обсяг актуальності – до 2 сторінок А4. На практиці краще обмежитись трьома абзацами з 6-10 пропозицій.

Немає часу, сил та енергії самостійно написати актуальність? Звертайтеся до компанії Student Help. Наші автори допоможуть із планом, теоретичною, практичною та іншими частинами диплому. А ще можна замовити курсову роботу.

Дізнайся вартість роботи
5 5
(2 оцінки)
Оцініть сторінку
Залишити коментар