Щоденник практики: Приклад заповненого щоденника

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
ЗМІСТ СТАТТІ
  1. Структура щоденника практики
  2. Приклад заповненого щоденника практики

Заповнений щоденник практики — один з обов’язкових видів звітних документів. В ньому відображається, що і як студент робив на виробництві чи в іншому закладі, згідно з вимогами програми. В заповненому щоденнику має бути детально розписаний кожен день, перелічені всі види діяльності. Також повинні бути присутні коментарі відповідно до завдань практики.

Структура щоденника практики

Щоденник практики студента складається з ряду бланків, які потрібно заповнювати вручну або друкованим текстом. Документ має приблизно однакову структуру, але в різних навчальних закладах може відрізнятись наповнення. Також це залежить від факультету, кафедри та безпосередньо від виду практики.

Будь-який щоденник практики має титульну сторінку. На ній міститься основна інформація про студента, саму практику, заклад та керівника. Приклад титульної сторінки:

Приклад титульної сторінки

Наступна сторінка — більш детальна інформація про керівника практики та студента. Тут також можуть відображатись відомості про виробництво, вказуються дати прибуття відбуття з установи.

детальна інформація про керівника практики та студента

Обов’язковим атрибутом кожного щоденника практики є календарний план. В ньому відображаються різні види діяльності, які має виконати студент, в конкретні дні або тижні. Для зручності заповнення графік подається у таблиці. Він може мати, наприклад, такий вигляд:

календарний план

Також часто в щоденнику вимагається заповнення описового графіка. Студент має поставити завдання до кожного з етапів практики (відповідно до її загальної мети), виконати та розписати види діяльності, орієнтуючись на них.

Для складання описового графіка практики можна скористатись, наприклад, такою таблицею:

графік

І, звичайно, сторінки з робочими записами студента. Потрібно описати дати, зміст та результати своєї діяльності на виробництві чи в установі, а також затвердити їх підписом керівника. Завершується заповнення щоденника загальними висновками студента у довільній формі.

результат

Обов’язковий вид документації по практиці — відгук керівника. В ньому описується, як студент впорався із завданнями, дається оцінка його роботи.

Приклад заповненого щоденника практики

Кожен навчальний заклад має свої вимоги до заповнення щоденника практики. Тому орієнтуватись варто, в першу чергу, на них. Більшість бланків документації заповнюється в описовій формі.

Приклад заповнення описового графіка практики:

День 1. Прибуття в установу. Знайомство з керівником практики, співробітниками компанії. Ознайомлення з робочим місцем практиканта.

День 2. Ознайомлення з посадовою інструкцією. Вивчення обов’язків та функцій студента в установі, відповідно до завдань практики та потреб підприємства.

День 3. Вивчення внутрішньої документації. Ознайомлення з правилами техніки безпеки, проходження інструктажу. Спостереження за виробничими процесами, їх опис та аналіз.

Так, заповнення щоденника практики — процес, який потребує часу. Проте процедура не є надто складною.

Дізнайся вартість роботи
5 5
(2 оцінки)
Оцініть сторінку
Залишити коментар