Додаток до дипломної роботи: що це та як його правильно оформити

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. Що таке додаток до диплома та в чому полягає його важливість
  2. Розміщення додатків та їхній об'єм
  3. Форматування додатка до дипломної роботи
  4. Як обрати матеріали для додатка: корисні поради

Інформативною та дуже важливою складовою будь-якої дипломної роботи є додатки. Викладачі ВУЗів високо цінять старання студентів, які включають у свій проєкт цей розділ. Він містить малюнки, схеми, таблиці та інші графічні елементи, до яких теж висуваються певні вимоги. Наша задача – це допомога студентам, які не мають часу та можливостей самостійно охопити великий обсяг матеріалу. Звертайтесь до Student Help і ми зробимо все за вас!

Що таке додаток до диплома та в чому полягає його важливість

Додаток до диплома – це окремий його розділ, який також містить інформацію по темі, але представлена вона там у вигляді графічних елементів:

  • математичних розрахунків та формул;
  • таблиць із цифровими даними;
  • інструкцій та алгоритмів розв’язання задач;
  • ілюстрацій та схем. 

Звісно, розмістити всі перераховані елементи можна і в тексті самої роботи. Але значно зручніше, коли вони виділені окремо, а в тексті знаходяться лише посилання на них. Подивіться приклади додатку до дипломної роботи, і тоді вам буде значно легше зробити їх самостійно.

Красива інфографіка містить мінімум тексту та максимум малюнків, таблиць і схем. Вони спрощують процес сприйняття інформації, адже переносять її зі слухового на візуальний рівень. З додатками ваша робота виглядатиме якіснішою, тому викладачам буде цікавіше слухати вас на захисті і ви зможете отримати високу оцінку. А про те, як оформити дипломну роботу та додатки до неї, розповімо далі.

Розміщення додатків та їхній об’єм

Важливо також розуміти, де мають розташовуватись додатки до диплома. Студент може розмістити їх в кінці текстового матеріалу або ж надати їх окремо. В останньому випадку папка із графічними матеріалами повинна мати окрему титульну сторінку та список літератури. Зазвичай цей варіант обирають в тому випадку, якщо додатки мають досить великий об’єм.

На скільки сторінок додаток до дипломної роботи вважається вірним? Зазвичай це 5-15 сторінок, але ці цифри можуть змінюватись залежно від розлогості теми та об’єму вашої дипломної роботи.

Форматування додатка до дипломної роботи

При оформленні дипломної роботи важливо дотримуватись певних вимог щодо розміру шрифту, розмітки сторінок, нумерації. В іншому випадку викладач може взагалі її не прийняти або ж попросити допрацювати. Щоб не перейматись процесом пошуку інформації та зведенням її в одне ціле, ви можете замовити дипломну роботу у нас.

Розберімось зі вимогами до оформлення додатків дипломних робіт:

  1. Кожен додаток має знаходитись на новому листку.
  2. Зверху повинен розміщуватись заголовок «Додаток». Нумеруються вони буквами українського чи латинського алфавіту (А, Б, В, Г і так далі).
  3. Якщо додаток містить підпункти (декілька таблиць), то в такому випадку до букви додається ще і цифра (наприклад В.1., В.2, В.3).
  4. Шрифт, інтервали між стрічками та інші деталі оформлення ідентичні тим, які застосовуються до всієї роботи.

Сподіваємось, тепер вам стало зрозуміло, як оформити додаток до дипломної роботи, і ви зможете зробити це самостійно.

Як обрати матеріали для додатка: корисні поради

Допоміжним матеріалом для формування додатків можуть стати книги по вибраній вами темі. Знайдіть списки рекомендованої літератури в довідкових виданнях чи підручниках та вивчайте їх. Чудовим знаряддям є Інтернет, де можна відшукати схеми, малюнки, готові таблиці або ж взяти ідею для створення своїх графічних елементів.

Скористатись можна і зарубіжною літературою, але потрібно виконати якісний переклад, щоб вірно донести суть написаного. Не соромтесь звертатись за допомогою до своїх викладачів. Але перед цим пошукайте інформацію самостійно і складіть список своїх досягнень.

Ми намагались дати вам максимум інформації стосовно того, як написати додаток до дипломної роботи. Запам’ятайте, що оформлення є не менш важливим, ніж зміст, тому вивчайте ключові моменти та застосовуйте їх на практиці. А за необхідності спеціалісти «Student Help» завжди готові вам допомогти!

Дізнайся вартість роботи
4,9 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар