Вимоги до унікальності студентських робіт

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. Який відсоток унікальності має бути в курсовій?
  2. Який відсоток унікальності має бути в дипломній?
  3. Що таке унікальність?
  4. Де перевірити унікальність робіт?

Кожен сучасний студент має написати та здати масу робіт, а разом цим зіткнеться з поняттям унікальності для студентських робіт. Така ситуація цілком можлива не тільки для курсових або дипломних робіт, але й для цілком рядових рефератів та доповідей. Слід задуматись, що таке унікальність письмових робіт та чому це важливо.

Який відсоток унікальності має бути в курсовій?

Курсові роботи, як правило, характеризуються більш лояльними вимогами щодо написання. Саме тому у більшості випадків унікальності роботи 75% буде досить, але можна і краще. Більш прискіпливою керівник курсової та комісія буде до студентів, які претендують на відзнаку «відмінно».

У деяких ВНЗ встановлюють вищі ліміти, який може становити 87-90%.

Скільки плагіату допускається в курсовій?

Нормативами визначено, що курсова робота студента може мати приблизно 30% плагіату. Але до здачі можуть бути й роботи з більшим відсотком плагіату, проте це негативно вплине на оцінку.

Який відсоток унікальності має бути в дипломній?

У написання дипломної роботи Ви обов’язково зіткнетесь з двома поняттями, а саме «унікальність» та «оригінальність». Щодо першого, то це говорить про винятковість та рідкісність думки, термінів, ідей тощо у письмовій роботі. А друге поняття виражає справжність, непідробність та первісність тексту. Система антиплагіату неможлива без цих понять.

Однак унікальність є лише орієнтовним критерієм. Жоден текст, навіть оригінальний, неможливо створити без запозичень та деякого початкового тексту (основи).

Щодо конкретних цифр вираження унікальності дипломних робіт, то зазначити слід наступне:

  • Дипломна робота бакалавра у сфері гуманітарних наук, який претендує на оцінку «відмінно», унікальність тексту має бути на рівні 80-85%. Бакалаври-технарі можуть більш розслабитися, пишучи роботу, бо відсоток унікальності на оцінку «відмінно» становить 70-75%;
  • Магістерська дисертація в напрямку гуманітарних наук повинна мати унікальність в 90-95% і вище. Автори, які навчаються на технічному напрямку дисциплін мають орієнтуватися на цифри у 80-85%.

Скільки плагіату допускається в дипломній?

В ідеалі відсоток плагіату дипломної не може бути вищім за 10-15%. Однак до здачі можуть бути допущені роботи з рівнем плагіату до 50%, але оцінка буде знижена.

Загальне про унікальність студентських робіт в Україні

Згідно з актуальними нормами, в українських навчальних закладах встановлені певні вимоги (обговорено вище). Але можуть бути певні відмінності та поступки, бо майже неможливо написати повністю унікальний оригінальний текст, деякі збіги з іншими текстами допустимі.

Що таке унікальність?

До речі, 100% унікальності академічних робіт – це не є добре. Стовідсоткова унікальність, як і дуже низький її рівень, є приводом для підозр щодо добросовісності виконавця.

Не варто ставити унікальність за ціль роботи. Текст має виражати ваше розуміння теми, бути оригінальним та справжнім.

Де перевірити унікальність робіт?

Стосовно перевірки відсотка унікальності студентських робіт, то це робиться за допомогою спеціальних інтернет-сервісів. На сторінці такого сайту є спеціальне вікно, куди автор вставляє текст, а після цього тисне кнопку «перевірити». Через певний час на екрані з’явиться результат – це і є унікальність, яка виражається у відсотках.

Якщо Ви бажаєте отримати унікальну студентську роботу (курсову, дипломну тощо), то слід стати клієнтом StudentHelp. Наш сайт надасть Вам максимум корисної інформації щодо пропонованих послуг. Кожен наш клієнт гарантовано отримує:

  • Гарантійні зобов’язання на кожну роботу – наші автори готові допрацьовувати, редагувати тексти, щоб Ви отримали повністю унікальну роботу;
  • Висока якість робіт – це результат нашої успішної співпраці з перевіреними авторами;
  • Пунктуальність – своє замовлення Ви отримаєте готовим точно в строк.

З нашою допомогою Ви стовідсотково успішно захистите курсову, дипломну тощо.

Замовити підвищення унікальності роботи у нас!

Дізнайся вартість роботи
4,9 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар