Як перевірити роботу на унікальність

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. Сервіси антиплагіату: Перевірити текст на унікальність
  2. Як можна перевірити текст на антиплагіат
  3. Сервіси для перевірки тексту на унікальність

Сервіси антиплагіату: Перевірити текст на унікальність

Одна з умов доступу дипломної роботи до захисту — високий відсоток унікальності тексту. Так, перевірка на антиплагіат є обов’язковою для всіх досліджень в кожному з вищих навчальних закладів України. Цій процедурі підлягають й інші види наукових робіт, у тому числі й статті, курсові. Як студенту впевнитись, що його дослідження пройде перевірку на унікальність? Пропонуємо вашій увазі огляд популярних сервісів, які допоможуть визначити показник оригінальності академічного тексту.

Як можна перевірити текст на антиплагіат

Навіть якщо робота була написана автором повністю самостійно, без копіювання фрагментів вже наявних досліджень, це не дає безумовної гарантії на те, що перевірка покаже 100% унікальності тексту. Адже збіги можуть виникати там, де є розшифрування понять, описання наукових теорій, цитати. В такій ситуації краще змінити формулювання цих фрагментів, якщо це можливо, перед тим, як робота відправиться на перевірку.

Самостійно визначити оригінальність тексту можна за допомогою:

  • спеціальних розширень веббраузера;
  • онлайн сервісів перевірки;
  • програм антиплагіату.

Для роботи з великими текстами краще надати перевагу варіантам із другої та третьої категорій. В такі сервіси чи програми можна завантажувати окремі файли. Не потрібно перевіряти фрагменти тексту, щоб отримати показник унікальності.

Деякі з доступних на території України програм доступні безкоштовно. Проте більшість сервісів, які дозволяють перевірити великий обсяг тексту, працюють на платній основі.

Сервіси для перевірки тексту на унікальність

UNICHECK — один з найбільш популярних сервісів для перевірки студентських робіт на антиплагіат. Він використовується не лише здобувачами освіти, а й безпосередньо університетами. Програма здатна знаходити як збіги з вже опублікованими текстами, так і будь-які маніпуляції з ними. Так, якщо автор використовував заміну символів, наприклад, з кирилиці на латиницю, сервіс це виявить.

Edu-Birdie дозволяє перевіряти як окремі фрагменти тексту, так і цілі файли. Достатньо завантажити документ з роботою у спеціальне вікно на сайті, і сервіс водночас почне пошук збігів. По завершенню перевірки платформа видасть звіт, у якому будуть виділені неунікальні частини. Це дозволить оперативно внести зміни в окремі шматочки, а не працювати з усім обсягом наявного тексту.

Так, перед тим, як відправити свою роботу на перевірку оригінальності, яка виконується університетом, варто попередньо впевнитись, що текст має високий показник унікальності. Адже навіть дослідження, в якому кожне слово написано самостійно, може мати певний відсоток збігів. Оскільки перевірка на академічну доброчесність — невіддільна умова для отримання допуску до захисту чи публікації, варто провести технічний аналіз роботи самостійно, щоб бути спокійним.

Замовлення підвищення унікальності вашої роботи може бути корисним, оскільки наші консультанти можуть запропонувати додаткові ідеї та поради.

Дізнайся вартість роботи
4,9 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар