Що таке есе: структура та рекомендації

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
Зміст статті
  1. Коротко та зрозуміло про будову есе
  2. Що таке теза і для чого вона потрібна?
  3. Що таке аргумент?
  4. З чого складається зрозуміле есе?

Коротко та зрозуміло про будову есе

За час навчання в школі кожен учень пише приблизно 250-300 творів, з них майже половина — це есе. Здавалося б, кожному знайома його структура, але, на жаль, це не завжди так. Нумо розбиратися, що таке есе і з чого воно складається.

Структура есе згідно з рекомендаціями

За будовою подібний нарис дуже схожий на твір, але має одну суттєву відмінність. В есе завжди є:

  • Вступ;
  • Коротка теза;
  • Аргумент;
  • Висновок.

Кількість тез в есе зазвичай не більше чотирьох — інакше вдало розкрити тему не вдасться внаслідок обмеженого обсягу. Така будова есе є оптимальною, адже вона дає змогу розказати про проблему, проаналізувати її та підсумувати роздуми. Якщо ви пишете подібний текст вперше, радимо зазирнути на сторінку «Як написати есе», на якій є детальні поради щодо написання.

Що таке теза і для чого вона потрібна?

Тезою називають певне припущення або проблему, яка сформульована у вигляді одного, максимум — двох речень. Вона допомагає звернути увагу на проблему або переживання, що будуть викладені в есе. Якщо ви попередньо вже дивилися теми для есе, краще обирати ту, для якої ви можете підібрати тези. Можливо ви переживали схожу ситуацію або розмірковували на дану тему? Тоді написання тексту буде набагато легшим.

Що таке аргумент?

Це певні факти або події, які підкріплюють висловлену думку та переконують у її правильності. Оптимально вказувати два аргументи, адже одного може бути недостатньо, а використання трьох перевантажить текст, який повинен бути стислим.

З чого складається зрозуміле есе?

Окрім зазначеної структури важливо дотримуватися певних правил. Есе має бути емоційним, сповненим експресії. Щоб впевнитися у тому, що текст написаний коректно, радимо перечитати його та спробувати дати відповіді на запитання:

  • Чи є в тексті відповідь на запитання, яке було поставлене на початку? Якщо так, то в якій саме частині? Мають бути тези, що підкріплені аргументами, та у висновку – узагальнення всього написаного.
  • Чи все написане однозначне та зрозуміле? Чи послідовне викладення фактів? Якщо ви рідко пишете твори, дуже легко згубити хід думок та припуститися неточності під час опису власних почуттів та думок. Тому варто перевірити, чи є логічна послідовність та завершеність у викладеному тексті.
  • Чи відсутні помилки: лексичні, синтаксичні, граматичні, пунктуаційні тощо.

Якщо у вас немає часу або бажання самостійно працювати над текстом, ви завжди можете замовити есе з потрібної теми. Це не лише зекономить вам час та нерви, а й дасть змогу отримати якісний текст в короткі терміни без докладання зусиль. Наші фахівці із філологічною освітою з радістю прийдуть вам на допомогу.

Дізнайся вартість роботи
5 5
(2 оцінки)
Оцініть сторінку
Залишити коментар