Вимоги до реферату у 2024

Немає часу писати роботу? Замов її у професіоналів!
Дізнатися вартість
blog-layer
ЗМІСТ СТАТТІ
  1. Що таке реферат?
  2. Які вимоги до реферату у 2024?
  3. Вимоги до реферату — структура реферату
  4. Вимоги до реферату: найбільш поширені запитання

Написання реферату знайоме кожному з нас, адже такі роботи кожен з нас часто робив в школі або університеті. Але мало хто взагалі задумувався: що таке реферат? Що це за вид роботи та які вимоги до нього — розбираємося разом.

Що таке реферат?

Реферат — це письмова робота, яка створена на основі декількох джерел. В ньому зібрані узагальнені та систематизовані відомості з вказаної теми. Не плутайте реферат з доповіддю: в останній має бути лише одне джерело. Такий вид роботи використовують для узагальнення інформації з теми — це чудовий спосіб повторити все, що було вивчено до цього.

Які вимоги до реферату у 2024?

Основні вимоги до реферату відповідають чинним вимогам до оформлення документів. Ними регламентується формат сторінок, поля, шрифт та обсяг. Можете ознайомитися із загальними вимогами нижче, а додатково переглянути нашу пам’ятку як правильно оформити реферат.

  1. Мова - державна.
  2. Стиль - науковий.
  3. Послідовність - логічна.
  4. Формат сторінок - А4.
  5. Шрифт та розмір - Times New Roman, 14 пт.
  6. Міжрядковий інтервал - 1,5.
  7. Обсяг реферату:
    • Шкільний: 5-10 стор.;
    • Студентський: 10-20 стор.;
    • Для аспірантів: 15-30 стор.
  8. Поля:
    • Ліве - 30мм;
    • Праве - 15 мм;
    • Верхнє і нижнє - 20 мм.
  9. Простий план - 3-4 розділи.
  10. Список джерел - 10-15 найменувань.
  11. Заголовки розділів пишуться - ВЕЛИКИМИ літерами.
  12. Заголовки підрозділів пишуться - Маленькими літерами (крім першої)

Якщо ви пишете роботу для здачі викладачу на оцінку, варто перед написанням обов’язково уточнити, чи наявні якісь специфічні вимоги до вашої роботи. Зазвичай, залежно від мети роботи, поля можуть бути збільшені, наприклад, якщо реферат буде підшиватися.

Вимоги до реферату — структура реферату

Перше, з чого починається оформлення роботи — це титульна сторінка. На ній обов’язково має бути зазначена тема роботи, автор, назва закладу тощо. Якщо ви плануєте замовити реферат, попередньо уточніть у свого викладача вимоги до оформлення цієї сторінки. Краще відразу зробити все правильно, ніж потім виправляти.

Після «титулки» має бути зміст або план реферату, в якому мають бути зазначені усі розділи. З наступної сторінки починається вступ, далі — основна частина, яка складається з декількох розділів. Закінчується реферат висновками — їх обов’язково потрібно формулювати самостійно, адже вони узагальнюють усю наведену інформацію. В самому кінці розміщується список використаних джерел, який має бути оформлений згідно з чинним ДСТУ.

Вимоги до реферату: найбільш поширені запитання

Якщо у вас все ще лишилися питання стосовно оформлення реферату, радимо ознайомитися із відповідями на найбільш поширені питання.

В якому стилі писати реферат?

Реферат завжди пишеться в науковому стилі українською мовою. Виключенням є лише реферати з іноземних мов — вони виконуються мовою, яку ви вивчаєте.

Які відступи потрібно робити в рефераті?

Відступ абзацу стандартний — 1,25 см, міжрядковий інтервал — 1,5.

Скільки розділів має бути в рефераті?

Фіксованої кількості розділів немає, але згідно з вимогами їх має бути не менше трьох. Оптимальна кількість — від трьох до п’яти.

Скільки джерел потрібно для написання реферату?

Рекомендована кількість джерел варіюється від 10 до 15.

Якими літерами писати заголовки розділів і підрозділів реферату?

Назви розділів завжди пишуться великим літерами (всі слова). Назви підрозділів пишуться з великої літери, інші — маленькі.

Дізнайся вартість роботи
5 5
(1 оцінка)
Оцініть сторінку
Залишити коментар